Автодилери: іномарок у Росії залишилося на один місяць продажів

Дефіцит вже складає 1,1 млн машин.

У Росії залишилося трохи більше 20–30 тис. нових машин іноземних брендів, їх вистачить на місяць продажів. Про це повідомляють "Известия" з посиланням на асоціацію "Російські автомобільні дилери" (РОАД).

«Склади автоцентрів серйозно виснажилися, залишилося зовсім небагато автомобілів — десь п'ять екземплярів тих чи інших брендів, десь десять. Автоцентр середньої руки раніше продавав близько 30 машин на місяць. Виходить, що ці запаси не можуть забезпечити навіть місячні продажі», — зазначив голова ради директорів ДК «БН-Моторс», віце-президент РОАД Олексій Подщеколдін.

Заступник голови асоціації повідомив, що всього в Росії функціонує близько 3 тис. автоцентрів і там залишилося кілька десятків тисяч нових автомобілів. За його підрахунками, дефіцит становить 1,1 млн. машин. Підщеколдін також розповів, що на складах у дилерів майже не залишилося машин середньої цінової категорії звичних для росіян брендів, таких як Kia, Hyundai, Toyota, Renault, Volkswagen. 

Це пов'язано з тим, що імпортувати такі автомобілі дилерам наразі невигідно, пояснив віце-президент Національної автомобільної спілки (НАС) Ян Хайцеер. «Через важкі шляхи постачання та високого мита ціна на дешевий автомобіль піднімається як мінімум на 10%. Люди не готові переплачувати», - повідомив він. Крім того, за його словами, машини з дилерських центрів Казахстану, Вірменії, Киргизії та Білорусії "неохоче поставляються до Росії".

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.