Німеччина дозволила постачання «Leopard 1» для України

Німецькі оборонні компанії отримали ліцензії на експорт до 178 основних бойових танків для ЗСУ..

Влада Німеччини видала дозвіл на експорт бойових танків Leopard 1 A5 для потреб армії України. Про це повідомляється на сайті федерального уряду у вівторок, 7 лютого.

"Уряд підтримує Україну в рамках європейського альянсу та у тісній координації з міжнародними партнерами, поставляючи основні бойові танки Leopard 1 A5 для законної самооборони проти агресивної війни РФ, яка суперечить міжнародному праву", – йдеться у повідомленні.

Вказано, що Міністерство економіки та захисту клімату (BMWK), як формально відповідальний орган, що ліцензує, видало німецьким оборонним компаніям ліцензії на експорт до 178 танків. Але скільки основних бойових танків Leopard 1 A5 фактично буде поставлено в Україну, залежить від необхідних ремонтних робіт.

"Фінансування та ремонт танків, а також навчання українських збройних сил здійснюється у тісній координації з європейськими країнами-партнерами Німеччини", – додали в уряді.

У формулюванні обсягу робіт, які буде проводити Rheinmetall вказано, що машини також пройдуть модернізацію. Й такий варіант, звісно якщо мова буде йти про будь-які серозні роботи, вкрай важливий для того, щоб підвищити бойову ефективність цих застарілих машин.

Водночас не виключено, що німецькі компанії, окрім вже наявних у себе Leopard 1, зможуть скупити певну кількість танків цього типу в інших країнах.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.