На росії геніально вирішили проблему браку запчастин для літаків

Їх будуть менше ремонтувати та обслуговувати.

Через те, що такі світові авіагіганти, як Airbus та Boeing вийшли з РФ через санкції, то для Москви стало доволі великою проблемою підтримка цивільного авіасполучення. Бо попри аналоговнєтні Sukhoi Superjet 100, МС-21 та Ту-204, цілих 95% всього пасажирського потоку РФ припадало саме на західні машини.

А як обслуговувати цей авіапарк, де його ремонтувати, де брати запчастини - це проблема, через яку за 2022 рік РФ залишилась без 11% своїх західних цивільних літаків. Зокрема 85 бортів просто не отримали у закордонних міжнародних аеропортах дозвіл на зліт і залишились на землі.

Більше того, за цими самими нормами вони мали б стояти на землі й у самій РФ, навіть для внутрішніх рейсів. Й для найбільшої за територією країни - це глобальна проблема.

І її у РФ вирішили виключно у російському стилі. А саме - збільшили міжремонтні строки та строки між проведенням поточного обслуговування. Це рішення прийняв "Ространснадзор", повідомивши, що він просто пішов на зустріч авіакомпаніям, а також зазначив, як повідомляє ТАСС, що:

"Запропонований підхід передбачає комісійний розгляд кожного конкретного випадку "Ространснадзор", "Росавиация", конструкторськими бюро та науково-дослідними організаціями. Такий підхід дозволить приймати зрозумілі, прозорі та безпечні рішення стосовно продовження строків виконання директив льотної придатності та технічного обслуговування повітряних суден".

Тобто простою мовою - іноземні літаки можуть виконувати рейси попри необхідність у ремонті, бо так сказали посадовці й прикріпили це звітом від фахівців з "Туполева" чи "Сухого", які самі не змогли зібрати жодного адекватного конкурента Airbus чи Boeing.

avru2

Ще простішою - росіяни, купуючи квиток на літак одночасно з цим беруть участь у лотереї, виграш у якій - залишитись живими. Звісно поки є певні запаси запчастин, поки можливо полагодити те, що ще можливо полагодити, але кількість аварійних ситуацій з кожним днем буде ставати все більшою. А за ними підуть й катастрофи з людськими життями.

Джерело: DEFENSE EXPRESS

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.