Білл Клінтон визнав свою відповідальність за війну в Україні

На переконання екс-президента США,, Росія ніколи не наважилася б на вторгнення в ядерну Україну.

Екс-президент США Білл Клінтон зізнався, що шкодує через свою роль у ядерному роззброєнні України в 1990-х роках. Він припустив, що Росія не змогла б розпочати війну проти ядерної України.

Як заявив Клінтон в інтерв’ю ірландському мовнику RTÉ, він відчуває особисту причетність у тому, що Україну переконали відмовитися від ядерної зброї.

"Я відчуваю особисту причетність, тому що я змусив їх (Україну) погодитися на відмову від ядерної зброї. І ніхто з них не вірить, що Росія пішла б на це (вторгнення – УНІАН), якби Україна все ще мала свою зброю", – сказав Клінтон.

Колишній президент США наголосив, що Володимир Путін, на відміну від його попередника Бориса Єльцина, не підтримав би аналог Будапештського меморандуму – документа, який передбачав "безпекові запевнення" для Києва в обмін на відмову від ядерної зброї.

"Вони (українці) боялися віддати її (ядерну зброю), бо думали, що це єдине, що захищало їх від експансіоністської Росії. Путін, коли побачив нагоду, порушив угоду і спочатку захопив Крим. І я через це почуваюсь жахливо, тому що Україна є дуже важливою країною", – підкреслив він.

Екс-президент США наголосив, що підтримка України з боку Заходу має залишатися непохитною.

"Я вважаю, що те, що Путін зробив, було дуже неправильним, і я вважаю, що Європа і Сполучені Штати повинні продовжувати підтримувати Україну. Може настати час, коли український уряд повірить, що зможе досягти мирної угоди, з якою зможе жити, але я не думаю, що решта з нас повинні відмовлятись від підтримки", – сказав він.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.