“Фурлендер Віндтехнолоджі” у 2018 році виготовить 17 вітроустановок для вітчизняних ВЕС

Краматорське ТОВ “Фурлендер Віндтехнолоджі” в 2018 році має намір виготовити 17 вітроустановок (ВЕУ) для українських вітряних електростанцій (ВЕС).

Про це повідомив журналістам заступник директора підприємства з комерційних питань Юрій Шевченко в ході відвідин Краматорська, організованого “Екодім” і Germanwatch, - передає "Національний промисловий портал".

В минулому році було виготовлено тільки три установки. У цьому році заплановано 17 ВЕУ. Замовники – наші українські інвестори, – сказав він.

Ю.Шевченко додав, що ВЕУ будуть різної встановленої потужності – 2,5 МВт, 3,3 МВт, 3,5 МВт, 4 МВт і, можливо, 4,5 МВт.

Ці установки здебільшого підуть на вітропарки в Миколаївській області. Крім того, одну планується змонтувати у нас, в Краматорську, на р Карачун (надалі ця ВЕС буде ще розширюватися). Крім того, планується встановити одну ВЕУ на 4 МВт в Каневі (Черкаська обл.), – сказав він.

За словами Ю.Шевченко, питома вартість 1 МВт ВЕУ, вироблених “Фурлендер Віндтехнолоджі”, – близько EUR 1 млн. Для установки потужністю 4 МВт цей показник повинен бути нижче – на рівні EUR 800-850 млн.

furlender

“Фурлендер Віндтехнолоджі” – єдиний в Україні виробник сучасних вітроенергетичних установок, займається будівництвом вітропарків. Компанія випускає продукцію на майданчику в Краматорську. У виробничому циклі задіяні Краматорська підприємства КЗТС, ЕМСС, НКМЗ, миколаївська “Еста Лтд.”.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.