У Краматорську будують бункер для терапії онкохворих

До радіологічного відділення Краматорського онкодиспансеру прибудовують бункер. Там встановлять лінійний випромінювач, що потрібен для терапії онкохворих.

За словами директора обласного територіального медичного об’єднання м. Краматорськ Олександра Гейко, товщина бетонних стін бункера більш ніж півтора метра. Перекриття на стелі сягатиме двох з половиною метрів.

Інші допоміжні приміщення, ординаторську, приймальню, тощо будують з цегли. Загальна проща прибудови радіологічного відділення – 550 метрів квадратних.

«Будується бункер за кошти обласного бюджету, говорить Олександр Гейко. - Вартість приміщення близько 30 млн гривень. Вартість лінійного прискорювача 60 мільйонів гривень. Цей апарат він буде єдиний у Донецькій області. Апарата такого класу немає та у Харківській області й у Харкові. Він налаштовується, за допомоги комп’ютерного томографа, безпосередньо, на новоутворення, і йде випромінювання на саму пухлину, тобто тканини, які є поряд не пошкоджуються.

Завершити будівництво та встановити лінійний випромінювач у Краматорському онкодиспансері мають до кінця грудня. Лікувати людей почнуть з наступного року.

Джерело: "Суспільне"

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.