Нацрада призначила перевірку краматорському каналу «Донеччина TV»

Моніторинг регулятора зафіксував зміну формату мовлення та ознаки порушення законодавства.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила перевірку комунальному підприємству «Регіональна ТРК «Регіон-Донбас» з міста Краматорська Донецької області (логотип: «ДОНЕЧЧИНА•TV», «ДTV»). Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 20 травня, повідомляє "Detector.media"

За словами члена Нацради Максима Онопрієнка, регулятор зафіксував у мовленні телекомпанії відсутність культурно-мистецьких, науково просвітницьких, розважальних та дитячих програм. Також була зменшина мінімальна частка національного продукту замість 21 години 17 годин.

А сам формат мовлення змінений з інформаційно розважального на інформаційний+кінопоказ.

До того ж, згідно з моніторингом Нацради, на екрані крім логотипу «Донеччин•TV», «ДTV», відображались не передбачені ліцензією логотипів – «Радіо Свобода», «Голос Америки», «Deusche Welle», «Апостроф tv» і «UKRLIFE TV».

Також під час трансляції програми «Ukrlife TV інтерв’ю» на екрані в лівому верхньому кутку було розміщено найменування/знак спонсора – клініки «Призма».

Саме тому регулятор вирішив провести перевірку мовника. Планується, що вона пройде з 21 червня по 2 липня.

Нагадаємо, телеканал «Донеччина TV» створений у Краматорську Донецькою обласною військово-цивільною адміністраціє та групою медійників, що раніше створювали суспільне мовлення в зоні АТО (телеканал «ДоТБ» і ЛОТ, радіостанцію «Голос Донбасу»).

21 грудня 2017 року Національна рада видала ліцензію на супутникове мовлення КП «Регіональна телерадіокомпанія «Регіон-Донбас». Мовлення телеканал почав 22 січня 2018 року. Формат каналу – інформаційний з фільмопоказом.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.