У Краматорську волонтери шиють кримськотатарський прапор-рекордсмен

Запустять прапор над тимчасово окупованим Кримом 26 червня.

Ініціатором створення став експолітв’язень Кремля Ісмаїл Рамазанов. Блакитну основу прапора вже зробили. На неї нашиватимуть національний символ "Тамгу". Запустять прапор над тимчасово окупованим Кримом 26 червня, - повідомляє "Суспильне".

З рулеткою та шматочком мила на блакитній основі кримськотатарського прапора розкреслююсь символ. Нашиватиме його пані Оксана тканиною золотого або жовтого кольору.

"Наразі ми вимірюємо, яким планом розташувати тамгу – це основна частина кримськотатарського прапора. І вимірюємо скільки потрібно жовтої, золоті тканини для того, щоб її потім нашити. Це досить такий клопіткий момент, де бажано витримати всю симетрію, всі норми", - каже майстриня Оксана Муравльова.

Прапор розміром 9 на 16 метрів пані Оксана відшила за три доби. Складається з шести частин та чотирьох десятків петель для повітряних кульок.

"Вибирала найлегшу тканину вона підкладкова, тому що звичайно для прапорів вона має бути трошечки міцніше. Тут продумується кожен момент, щоб кульки змогли підняти прапор в повітря. І тому буде нашиватися жовта тканина, а блакитна буде в місцях жовтої вирізатися. Таким чином буде легше сам прапор", - додає Оксана.

Запускатимуть його у небо на кордоні з Кримом 26 червня в день національного прапора кримських татар.

"В кримськотатарському прапорі символ буде у куті, але для того, щоб його було видно чітко над чистим небом Криму, ми вирішили зробити велику тамгу. Я хочу цим підтримати наших кримчан, які зараз, поки ми знаходимось тут, в мирному Донбасі, приходять під суди, відстоюють права своїх співвітчизників, відстоюють права України фактично", - розповідає експолітв’язень Кремля, ініціатор ідеї Ісмаїл Рамазанов.

Саме Ісмаїл ініціював створення прапору, на тканину зібрав 5 тисяч гривень.

"Можливо, цей прапор, який пролетить над Кримом, хтось з громадян, що проживає на тимчасово окупованій території, зустріне, збереже, і надалі, щоби цей прапор висів в музеї деокупації Криму, десь у центрі Криму – це буде ідеальний сценарій", - додає Ісмаїл.

Аби дошити прапор піде ще чотири дні, у подальшому його розміри хочуть зареєструвати у книзі Рекордів України.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.