Водія з Краматорська судитимуть за скоєння ДТП із тяжкими наслідками

Внаслідок дорожньої пригоди двоє людей загинули і троє отримали травми.

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Краматорська за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження та загибель двох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).

Про це повідомляє Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

"Дорожньо-транспортна подія датована 17 вересня 2022 року, - йдеться у повідомленні. - Цього дня чоловік, не маючи водійського посвідчення, вирішив спробувати себе у якості таксиста. Він зголосився на нещодавно купленій автівці марки «ВАЗ-21103» відвезти двох клієнтів у м. Білозерське Покровського району.

Близько 07:30, рухаючись автодорогою сполученням «Добропілля - Лиман», на ділянці між селами Сергіївка та Андріївка недосвідчений 23-річний водій не впевнився у безпечності маневру обгону та виїхав на зустрічну смугу, де скоїв зіткнення з мікроавтобусом «Mercedes-Benz Sprinter», у якому перебували військовослужбовці Збройних Сил України.

dt2

Внаслідок потужного лобового удару «Жигулі» з’їхали у кювет та перекинулись: водій отримав тяжкі травми, але залишився живим, а двоє його пасажирів - чоловіки 24 і 54 років загинули на місці. Ушкодження військового, який керував іномаркою, і двох його побратимів виявились легкими, ще один потрапив до лікарні з травмами середньої тяжкості.

Наразі досудове розслідування завершено. Горе-водію загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років. Його подальшу участь вирішуватиме Слов’янський міськрайонний суд".

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.