Ми є. Були. І будем ми! Історія Костянтина Чости

Костянтин з січня 2022 року очолює Раду студентського самоврядування Донбаської державної машинобудівної академії.

Костянтин Чоста – голова студентського самоврядування ДДМА, волонтер, експерт з якості освіти та член Галузевої експертної ради Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

До повномасштабного вторгнення Костянтин активно займався громадською діяльністю та розвитком студентства, зокрема як член Молодіжної ради Краматорська та громадської організації «Українська студентська Ліга», яка створена з метою розвитку та всебічної підтримки студентського ком`юніті, а також молодіжних рухів та проєктів. Місією ГО є формування культури студентського життя для творення змін в українському суспільстві. «За кілька місяців до повномасштабного вторгнення «Українська студентська Ліга» організувала та провела Всеукраїнський Конгрес органів студентського самоврядування, який зібрав понад 100 представників закладів вищої освіти та студентських ГО з усієї країни. Студентство це велика сила і наша спільна мета – об’єднати проактивну молодь», – розповідає Костянтин.

Костянтин з січня 2022 року очолює Раду студентського самоврядування Донбаської державної машинобудівної академії. «У мене з командою на 2022 рік була купа планів. На кінець лютого хотіли перезапускати студради факультетів та гуртожитків, а вже з березня почати реалізовувати заплановані проєкти та заходи, проте велика війна змінила наші плани і ми сконцентрували свою увагу виключно на волонтерській діяльності», – зазначає голова студради. У березні – квітні 2022 року, коли потік переміщених осіб із прифронтових міст Донеччини у Краматорськ був максимальним, студентський актив на чолі з Костянтином відкрив збір гуманітарної допомоги для ВПО та штаб на базі ДДМА, а згодом об’єднав свої зусилля з іншими волонтерськими організаціями, які працювали в місті.

У квітні 2022 року академію було переміщено до м. Тернопіль на базу Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя. Уже в червні Костянтином проведено перший спільний захід між двома університетами: Міжнародний студентський науковий форум «Креативна економіка очима молоді», який об’єднав студентську молодь Донеччини та Тернопільщини. Тимчасово релокована до Тернополя машинобудівна академія у цьому році святкує своє 70-річчя. Голова студентського самоврядування ДДМА зазначає, що всі заходи, присвячені ювілею закладу, на жаль, вимушені проводити в онлайн-режимі.

kost3

Станом на зараз, попри вимушену евакуацію з міста, Костянтин продовжує свою волонтерську діяльність та допомагає біженцям з Донеччини. Продовжує свою роботу також і щодо покращення якості освіти в Україні: як експерт із якості вищої освіти та член Галузевої експертної ради Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти проводить акредитаційні експертизи освітніх програм українських університетів.

«Сьогодні хочу подякувати всім за підтримку моїх ініціатив та довіру. Нині я мрію повернутися до рідної Донеччини та готовий працювати на її відбудову», – підкреслює Костянтин.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.