У Слов'янську зловили ще одного помічника окупантів

Він розміщував у соцмережі дані про переміщення ЗСУ.

Мешканця Слов’янська викрито на несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). У порядку ст. 615 КПК України стосовно нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 490 000 грн.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

За даними слідства, 49-річний громадянин України у червні 2022 року, використовуючи акаунт в соціальній мережі, розміщував інформацію про переміщення військовослужбовців Збройних Сил України в м. Слов’янську. Зокрема, зловмисник розповсюджував текстові повідомлення з координатами розташування українських захисників, а отримані від підозрюваного відомості використовувались державою-окупантом під час військової агресії проти України.

Наразі правопорушнику повідомлено про підозру у скоєнні вказаного злочину. Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.