З території Святогірської Лаври вдалося евакуювати групу мирних мешканців

Наймолодша дитина народилась на території Лаври кілька днів тому.

З території Святогірської Лаври на Донеччині вдалося евакуювати групу мирних мешканців. Про це повідомляє у Facebook Головне управління розвідки Міноборони України.

"Зусиллями ГУР МО, за участі народних депутатів України, з території Святогірської Лаври вдалося евакуювати групу мирних мешканців, – йдеться в повідомленні. – Це родина, яка переховувалась в стінах Лаври від постійних артилерійських обстрілів з боку окупантів: батько, мати та троє дітей. При цьому, наймолодша дитина народилась на території Лаври кілька днів тому".

Уточнюється, що також змогла виїхати пара літніх людей – чоловік і жінка.

Зараз всі евакуйовані перебувають на підконтрольній Україні території та отримують необхідну медичну та психологічну допомогу.

Підкреслюється, що Україна продовжує працювати над встановленням режиму припинення вогню та організацією гуманітарного коридору до Святогірської Лаври.

"На її території перебуває до 600 мирних мешканців, з яких більше 50 діти, зокрема 4 немовлят", – пише ГУР.

У повідомленні також сказано, що під час артилерійського обстрілу території Святогірської Лаври з боку російських окупаційних військ 1 червня загинули архімандрит Галактіон, монах Аристоклій та монахиня Варвара, кілька священників отримали важкі поранення.

Раніше повідомлялось, що близько 100 ченців Святогірської Лаври відмовляються евакуюватись.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.