ЗСУ зірвали плани ворога із захоплення Соледара та оточення Бахмута до 26 грудня - Сирський

Але російський наступ під Бахмутом ще не досяг своєї кульмінації.

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що українські війська зірвали плани ворога щодо захоплення Соледара й оточення Бахмута до 26 грудня, незважаючи на переваги противника в силах і засобах. Про це повідомляє Military Media Center 4 січня.

"Нам вдалося зірвати плани ворога. Навіть в умовах переваги противника в силах і засобах вони не змогли виконати поставлене їхнім командуванням завдання – захопити Соледар та оточити Бахмут до 26 грудня. Водночас противник не відмовився від своїх планів вийти на межі Донецької області", - зазначив Сирський. 

При цьому, як наголосив Сирський, наступальне угруповання військ ворога продовжує "повзучий" наступ у Донецькій області, - пише видання "ОстроВ".

"Численні штурми наших позицій тривали навіть у новорічну ніч, а за перші три дні нового року інтенсивність бойових дій поступово зростала. Попри те, що наш ворог на найгарячіших ділянках фронту має перевагу в озброєнні та особовому складі, рівень їхніх безповоротних втрат набагато більший, ніж у нас", - наголосив він.

***

Російський наступ під Бахмутом ще не досяг своєї кульмінації. На цій ділянці фронту продовжують активні бої.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Східного угруповання військ Сергія Череватого в ефірі телемарафону.

"Британська розвідка - це потужна інституція, і я думаю, що вони, напевно, роблять цей прогноз з дещо проекцією на майбутнє. Тому що поки ворог дуже активний на Бахмутському напрямку. Зокрема, за цю добу 238 разів наніс (удари - ред.) різними системами вогню, танками по всій ділянці Бахмутського фронту, 22 боєзіткнення відбулося, ворог втратив 142 людей вбитими і 204 пораненими", - сказав військовий.

Череватий зазначив, що поки на цій ділянці фронту не фіксують системного затишшя. Проте речник допускає, що, ймовірно, британська розвідка робить прогноз на найближче майбутнє.

Нагадаємо, вчора британська розвідка у своєму зведенні зазначила, що російські війська знизили активність в районі Бахмута, тому окупанти не зможуть захопити це місто.

***

На Бахмутському напрямку прикордонники відбили штурм та контратакою захопили позиції окупантів. Про це повідомив Телеграм-канал "Оперативний ЗСУ" 4 січня.

pulemet

"Російські загарбники під прикриттям артилерії спробували захопити одну з передових позицій наших захисників, – сказано в повідомленні. – Втім, штурм провалився".

Підкреслюється, що в ході бою охоронці кордону знищили 9 окупантів, ще близько 20 поранили.

"Бійці просунулися на 300 метрів та закріплюються на нових позиціях", – йдеться в повідомленні.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.