СБУ затримала «агентів проникнення» ФСБ, які рознюхували обстановку у районах Слов'янська, Краматорська та на Одещині

У "зоні особливої уваги" були колишні військові та жінки, які проживали у прифронтових районах на півдні та сході України.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала "агентів проникнення" ФСБ Росії, які "зливали" ворогові позиції української армії та вербували нових інформаторів. Про це 31 січня повідомили у СБУ.

Зазначається, що одним із зрадників виявився мешканець Харківщини, якого на початку повномасштабного вторгнення завербував кадровий співробітник російської спецслужби.

Незабаром він виїхав до Сумської області як внутрішньо переміщена особа та мобілізувався до лав ЗСУ, де проводив розвідувально-підривну діяльність, а після військкомату чоловіка направили до навчального центру на Житомирщині.

"Перебуваючи на території установи, він збирав персональні дані інструкторів з бойової підготовки, а також приховано "вивчав" систему охорони військового об'єкта. Згодом мобілізований був передислокований у складі підрозділів українських військ на територію Донецької області", - уточнили в СБУ.

agen21

На сході України агента цікавили місця базування та маршрути переміщення бойових підрозділів ЗСУ у районах Слов'янська та Краматорська. До злочинної діяльності він залучив свого земляка, який після початку війни також переїхав до Сум, а пізніше – до Одеської області.

Погодившись на пропозицію, його поплічник отримав відповідний інструктаж і почав розвідувати місця базування підрозділів Сил оборони у причорноморському регіоні. Насамперед, він намагався виявити склади з артилерійським озброєнням та боєприпасами українських військ.

agen3

Обидва зловмисники передавали зібрані відомості через закриті канали зв'язку. У "зоні особливої уваги" були колишні військові та жінки, які проживали у прифронтових районах на півдні та сході України.

Контррозвідники Служби безпеки затримали обох зрадників під час спроб чергової передачі РФ закритих відомостей. Відкрито кримінальне провадження.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.