У Авдіївці окупанти вбили 5-місячне немовля та його бабусю (ДОПОВНЕНО)

Поранень також зазнали мати й батько малюка.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Про це повідомляє Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

За даними слідства, увечері 31 березня 2023 року окупаційні війська РФ здійснили артилерійський обстріл м. Авдіївки.

Снаряд країни-агресора влучив у приватний будинок, в якому проживала родина місцевих мешканців. У полум'ї, що охопило оселю, загинули 69-річна жінка та її 5-місячний онук.

mal2

За попередніми даними, поранень також зазнали мати й батько малюка, які знаходились на подвір’ї. Наразі пошуково-рятувальні роботи тривають.

На місці працюють правоохоронці та рятувальники.

ДОПОВНЕНО 01.04

Як повідомляє у Facebook начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, Буквально за добу до трагедії, поліція переконувала цю родину залишити небезпечне місце.

"... буквально вчора поліцейські вкотре вмовляли маму малечі подумати про сина й виїхати. Але, на жаль, навіть жорстка розмова не призвела до бажаного результату - жінка вже вкотре навідріз відмовилася виїхати у безпечніше місце. А сьогодні сталося непоправне, - пише він.

На жаль, деяким людям евакуація й досі видається незрозумілим і зайвим кроком. Але це єдине, що зараз здатне зберегти життя.

Вкотре звертаюся до цивільних, які всупереч здоровому глузду залишаються у прифронтовій зоні: евакуюйтеся! Надаємо для цього усе необхідне. Правоохоронці ризикують власним життям, щоб врятувати ваше - не нехтуйте цим. Збережіть себе та своїх дітей".

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.