Дві жительки Донеччини зливали росіянам дані про позиції в Бахмуті і Слов'янську

Вони розповідали про рух техніки та за гроші надавали дані про місця дислокації ЗСУ.

Двом жінкам повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. ч. 2, 3 ст. 114-2 КК України), - повідомляє Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

За даними слідства, у березні та квітні 2023 року мешканки смт Нью-Йорка м. Торецька та м. Слов’янська розміщували на інтернет-ресурсах дані щодо перебування військових підрозділів ЗСУ на певних ділянках Донеччини.

Перша – затята прихильниця прокремлівської ідеології за допомогою месенджеру «Telegram» надсилала двом мешканцям рф та так званої «днр» голосові повідомлення. Вона розповідала їм про розташування сил територіальної оборони та переміщення техніки, зокрема реактивних систем залпового вогню, на території однієї з громад Бахмутського району.

Інша переписувалась у забороненій соціальній мережі «Однокласники» з мешканцем м. Рязані, який воює проти України на посаді стрільця кулеметного взводу армії держави-агресора. У своїх повідомленнях підозрювана надавала військовослужбовцю рф дані про місця дислокації підрозділів ЗСУ у м. Слов’янську. Також вона надала агресору координати місцевої поліклініки та однієї із шкіл. При цьому робила це не безкорисливо – за «роботу» на окупантів жінка отримала на банківську картку 2 000 грн.

Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Двоє затриманих перебувають під вартою.

Максимальне покарання за санкціями статті – 8 та 12 років позбавлення волі.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.