Мешканка Олексіїво-Дружківки передавала ворогу дані про українське ППО на бахмутському напрямку

Зрадницю заарештовано.

Служба безпеки під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донеччини викрила ворожу інформаторку, яка збирала розвіддані про місця базування та переміщення ЗСУ на Бахмутському напрямку. Про це 22 травня повідомила пресслужба відомства.

За даними слідства, мешканка Олексіїво-Дружківки передусім намагалася встановити координати вогневих позицій, фортифікаційних споруд та систем протиповітряної оборони українських захисників.

Для збору розвідданих вона виходила на місцевість та приховано спостерігала за підрозділами українських військ. Також жінка "в темну" використовувала своїх сусідів та знайомих, в яких розпитувала інформацію про пересування колон військової техніки Сил оборони.

Отримані відомості вона надсилала окупантам через месенджер у вигляді текстових повідомлень із зазначенням геолокацій українських об’єктів.

gnida2

gnida3

Зазначається, що зловмисниця була активною користувачкою забороненої соцмережі "Одноклассники", в якій поширювала антиукраїнські дописи. Саме там на неї вийшов "зв’язковий" російської спецслужби у січні цього року і запропонував долучитися до розвідувально-підривної діяльності проти України.

Затриманій повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Їй загрожує до 15 років тюрми.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.