Жителя Лимана заарештовано за підозрою у зраді

Він розповідав представникам нзф «днр» про переміщення САУ, танків і мобільного шпиталю ЗСУ.

Мешканцю Лиману повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляє Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

За даними слідства, у листопаді 2022 року, після того, як українські захисники вибили окупаційні війська рф з території та околиць міста, чоловік спілкувався з представниками держави-агресора через месенджер «WhatsApp» та заборонену в Україні соцмережу «Однокласники».

Він передавав навіднику тактичної групи та розвіднику-саперу батальйонів спецпризначення «днр» інформацію військового характеру. За данимі СБУ, особливу увагу приділяв маршрутам руху українських військових колон, які переправлялись через р. Сіверський Донець у напрямку Бахмута.

GPS-координатами на мапах і текстовими повідомленнями підозрюваний інформував їх про місця дислокації особового складу й переміщення техніки ЗСУ на території міст Лиману, Слов’янська та Лиманської й Миколаївської територіальних громад. Зокрема, повідомляв про рух самохідних артилерійських установок, танків і мобільного шпиталю. Також здавав місця розташування блокпостів і бомбосховищ.

lim2

Фігурант перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.