На чемпіонаті світу з параплавання Андрій Трусов зі Слов'янська показав блискучий результат

Він приніс Донеччині та Україні 6 нагород і встановив 2 рекорди.

За підсумками світової першості з плавання, що відбулася 12-18 червня в португальській Мадейрі серед 509 спортсменів з інвалідністю із 60 країн, паралімпійська збірна України посіла п’яте командне місце, маючи в активі 36 медалей (13 золотих, 10 срібних та 13 бронзових). Найбільше нагород до національної скарбнички додав представник Донецької області Андрій Трусов.

Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної військової адміністрації.  

22-річний майстер спорту України міжнародного класу родом із міста Миколаївка, який представляє на змаганнях Слов’янськ, увійшов до числа кращих серед плавців з ураженнями опорно-рухового апарату на шести різних дистанціях, а також встановив два рекорди чемпіонатів світу.

plovec2

Вихованець заслуженого тренера України, тренера-викладача Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю Андрія Казначеєва, Трусов здобув «золото» на 100-метрівці на спині з результатом 1 хвилина 09.46 секунд, на 50-метрівці батерфляй (29.28 – рекорд змагань), на 50-метрівці вільним стилем (27.57), на 100-метрівці вільним стилем (1:00.38 – рекорд змагань), а також «бронзу» на дистанціях 200 м комплексним плаванням (2:32.56) і 400 м вільним стилем (4:43.44).

Іншим плавцям-паралімпіцям Донецької області цього разу не вдалося стати володарями нагород у своїх класах (нозологіях). Василь Крайник із Маріуполя став четвертим на 100-метрівці на спині, шостим у комплексному плавання на 200 м та дев’ятим на 100-метрівці брасом. Віктор Смирнов показав п’ятий час у запливі на 100 м на спині, а дебютант міжнародних змагань Ігор Німченко посів 11 місце на 100-метрівці брасом і 13 місце в комплексному плаванні на 200 м (обидва представляють Слов’янськ).

plovec3

Відзначимо, що через російську збройну агресію проти України наша національна команда мала значні складнощі в підготовці. Але попри все гідно представити рідну країну на міжнародному рівні змогли 23 спортсмени з інвалідністю із Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Полтавської, Харківської, Херсонської областей та міста Київ.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.