Глава МОК непрямо пригрозив покаранням спортсменам з України за бойкот Олімпіади

Але росіян і білорусів не хочуть бачити на змаганнях вже 35 країн.

У Міжнародному олімпійському комітеті незадоволені планами України бойкотувати наступну Олімпіаду. Там нагадали, що всі подібні ініціативи раніше призводили до покарання спортсменів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на лист глави МОК Томаса Баха Україні, який оприлюднив журналіст Хайо Зеппельт у Twitter.

Бах відповів на лист президента Національного олімпійського комітету України Вадима Гутцайта, в якому той допустив бойкот наступної Олімпіади в Парижі українцями, якщо у змаганнях братимуть участь росіяни та білоруси.

Глава МОК наголосив у своєму листі. що загроза бойкоту суперечить основам олімпійського руху і в цьому український НОК не має підтримки "з боку переважної більшості олімпійського руху".

"І як показала історія, попередні бойкоти не досягали своїх політичних цілей і служили лише для покарання спортсменів з бойкотуючих національних олімпійських комітетів", - додав Бах.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що МОК розглядає можливість допуску російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань.

Після цього НОК України підтримав ідею бойкоту наступної Олімпіади у разі допуску росіян та білорусів.

***

Непрямі погрози Міжнародного олімпійського комітету покарати українських спортсменів за можливий бойкот Олімпіади - це найвищий рівень цинізму. Про це заявив радник керівника МОК Михайло Подоляк у Twitter.

"МОК пропонує покарати українських спортсменів за бойкот Олімпіади, де будуть росіяни. Пан Бах (голова МОК Томас Бах - ред.) оперує терміном "дискримінація" щодо російських спортсменів, але не згадує українських спортсменів, убитих РФ. Найвищий рівень цинізму. Так що ж таке принципи олімпійського руху? Агресія, вбивства, мародерство?", - наголосив Подоляк.

***

Україна у своєму неприйнятті участі представників країн-агресорів в олімпійських змаганнях не самотня.

Група з 35 країн, включаючи США, Німеччину, Францію, Велику Британію і Японію, домовилися вимагати відсторонення російських і білоруських спортсменів від участі в Олімпійських іграх 2024 року. Про це заявила міністр спорту Литви Юргіта Сюгздініене, пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Ми йдемо в тому напрямку, що нам не знадобиться бойкот, тому що всі країни одностайні", - сказала Сюгздініене.

Президент України Володимир Зеленський взяв участь в онлайн-зустрічі за участю 35 міністрів, щоб обговорити заклик до заборони, повідомив речник литовського міністерства спорту.

За словами речника, послання Зеленського учасникам зустрічі полягало в тому, що принципи нейтралітету не можуть бути застосовані до вторгнення Росії в Україну.

Міністр спорту Польщі Каміль Бортнічук заявив, що створення команди біженців, яка б дозволила деяким російським і білоруським спортсменам брати участь у змаганнях, може стати основою компромісу в питанні заборони цих країн на участь в Олімпійських іграх.

"Це може бути компромісом для МОК створити команду біженців, до якої могли б увійти люди російської та білоруської національності, які є дисидентами", - сказав Бортнічук.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.