Росіян допустили до міжнародних змагань з велоспорту

Ще одна міжнародна федерація піддалась на вимоги МОК щодо країн-агрессорок.

Росіян та білорусів допустили до міжнародних змагань зі ще одного виду спорту. Міжнародна федерація велоспорту оголосила, що дозволить брати участь у турнірах під своєю егідою спортсменам із країн-агресорок.

В організації повторили мантру від МОК, про те що засуджують російську агресію, але мовляв виступають за те, що всі спортсмени мають право на участь, незалежно від національності чи громадянства. З цієї позиції федерація підтримує абсолютний нейтралітет.

В UCI також підкреслили, що саме вони першими серед федерацій підтримали Україну.

На знак підтримки українській федерації велоспорту пообіцяли надати 100 тисяч франків, а також матеріальне та технічне забезпечення. Зазначимо, що до цього UCI вже підтримала українських спортсменів, подарувавши федерації допоміжні автомобілі та надавши кредит.

Росіяни та білоруси зможуть узяти участь у змаганнях уже починаючи з 1 червня. Єдине на що й надалі зберіглася заборона, так це на використання прапору та гімну. Атлетів з країн-агресорок допустили у якості нейтральних. Окрім того жодні міжнародні змагання у Росії та Білорусі проводитись не будуть.

 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.