Чим офсетний друк відрізняється від цифрового?

Друк, по суті, - перенесення фарби на папір, картон або інший матеріал відповідно до наявного шаблону.

Шаблон в нашому випадку - спеціальна форма, за допомогою якої роблять відбиток. З технічного боку процедура досить примітивна, але сучасний друк поліграфічної продукції - куди більш складний, багаторівневий і захоплюючий процес.

Але мова піде не про саму процедуру друку, а про один з її різновидів - офсетний друк. Що таке офсетний друк, які у нього переваги, і чому він дешевший цифрового способу?

А якщо ви шукаєте гарну друкарню з доступними цінами і широкими можливостями друку в Дніпрі, то вам сюди: https://ukraina-print.com/ua

Чим офсетний друк відрізняється від цифрового?

druk2

Основна відмінність офсетного друку від цифрового - це спосіб нанесення фарби на папір або картон. Офсетні верстати працюють за механічним принципом, методом відбитка за допомогою друкарської форми. На друкованій формі (пластина з металевими літерами, цифрами та іншими елементами) працівник друкарні формує шаблон майбутньої сторінки. Шаблон при цьому не змінюється протягом усього процесу друку запланованого тиражу.

Цифровий друк з технічної точки зору набагато складніший. Він буває двох типів: струменевий і лазерний. Робота цифрових і струменевих друкарських верстатів за технологією схожа зі струменевими і цифровими принтерами.

Офсетний друк дозволяє друкувати великі тиражі з меншими витратами. Такий варіант ідеально підходить для друку газет, книг, простої рекламної та пакувальної продукції. А цифровий друк потрібен для більш унікальних і малотиражних замовлень (зовнішня та інтер'єрна реклама, незвичайна упаковка, складні по дизайну рекламні матеріали, друк на нетипових матеріалах і т.д.)
Переваги офсетного друку

Які переваги офсетного друку можна виділити:

  1. 1. Сучасні офсетні верстати здатні друкувати поліграфічну продукцію досить високого рівня. Тому перша перевага - якість друку.
  2. 2. У вигляді носія можна використовувати папір, картон та їх різновиди.
  3. 3. Офсетні верстати друкують швидше, ніж цифрові.
  4. 4. Деякі моделі здатні робити двосторонній друк в один прогін, що ще більше прискорює процес.
  5. 5. Вартість офсетного друку істотно нижче цифрового.

Сьогодні офсетний друк використовується практично у всіх друкарнях. Так як саме офсетні верстати виконують основну частину замовлень: багатотисячні тиражі книг, журналів, різної рекламної продукції, візиток, календарів, блокнотів, листівок і навіть конвертів. А цифровий друк зазвичай використовують у випадках, коли замовлення з технічних причин не можна виконати за допомогою офсетного.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.