ЄС затвердив єдиний стандарт зарядних пристроїв для всіх гаджетів

USB type-C стане обов'язковим для ряду пристроїв.

Міністри з питань довкілля Європейського Союзу у понеділок остаточно затвердили введення єдиного стандарту зарядних пристроїв для невеликих електронних гаджетів до 2024 року.

Про це повідомила пресслужба Ради ЄС у понеділок, - пише "Європейська правда".

USB type-C стане обов'язковим для ряду пристроїв, таких як мобільні телефони, планшети та електронні книги, цифрові камери та ігрові приставки, навушники та динаміки, бездротові миші та клавіатури, а також портативні навігаційні системи. 

Правила застосовуватимуться через 24 місяці після набуття чинності, ймовірно, восени 2024 року. 

Для ноутбуків передбачений більш тривалий перехідний період - 40 місяців, а це означає, що загальний єдиний пристрій для ноутбуків з'явиться на початок 2026 року.

"Наявність зарядного пристрою, який підходить для декількох пристроїв, заощадить гроші і час, а також допоможе нам скоротити електронні відходи", - сказав міністр промисловості Чехії Юзеф Сікела.

Наступні кроки щодо законопроєкту мають бути підписані головою парламенту Робертою Метсола та представником Ради ЄС, який нині належить Чеській Республіці, та опубліковані в Офіційному журналі ЄС (набирає чинності через 20 днів після публікації).

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.