Як оформити та отримати закордонний біометричний паспорт у Краматорську

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон  є документом, що посвідчує особу підтверджує громадянство України особі, на ім'я якої він оформлений, за кордоном і дає такій особі право на виїзд з України і в'їзд в Україну.

Оформлення документів для виїзду за кордон здійснюється відповідно до Закону України “Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України” ,Постанови КМУ від 7 травня 2014р №152(в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2016р.№1001) “ Про затвердження зразка бланка технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсними та знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон».

Підстави для отримання послуги

Послуга надається за бажанням особи. Паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформлюється дітям від народження строком на 4 роки,громадянам віком від 16 років - строком на 10 років.
Як отримати послугу

1. Подати до любого підрозділу ДМС незалежно від місця реєстрації необхідні документи. У м. Краматорську можна за адресою вул. Ярослава Мудрого 11, або вул. Двірцева, 40В;

2. Пройти процедуру сканування відбитків пальців рук , тому що зараз в Україні оформлюються тільки біометричні паспорти. Сканування відбитків пальців рук дітей здійснюється з 12 років;

3. Перевірити правильність внесення персональних даних про себе до заяви-анкети, звертаючи при цьому особливу увагу на правильність написання свого прізвища та імені і транслітерації, дати народження та місця народження, та засвідчити власним підписом правильність внесених до заяви-анкети даних;

4. Звернутись до підрозділу ДМС в якому оформлювали, надавши паспорт громадянина України, та отримати паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Подача заяви

Заява подається особисто або законним представником.

Необхідні документи

- паспорт громадянина України (для осіб,що досягли 14-річного віку);

- свідоцтво про народження (у разі оформлення паспорту громадянина України особі, що не досягла 14- річного віку;

- у разі оформлення паспорта особі, що не досягла дванадцятирічного віку подається одну фотокартку 10х15;

- відповідний документ з відміткою банку про здійснення платежу.

Для оформлення паспорта для виїзду за кордон особі, що не досягла шістнадцятирічного віку та проживає з одним із батьків додатково подається один з таких документів:

- свідоцтво про смерть другого з батьків;

- рішення суду про позбавлення батьківських прав другого з батьків;

- рішення суду про визнання другого з батьків безвісно відсутнім;

- рішення суду про визнання другого з батьків недієздатним;

- довідки про реєстрацію місця проживання дитини разом з одним з батьків, який подає заяву-анкету.

- витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України.

Державна Міграційна служба м. Краматорськ 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.