Зіпсований паспорт громадянина України може стати причиною відмови в оформленні закордонного паспорта

Паспортний документ, який має значні пошкодження або неналежний зовнішній вигляд, визнається недійсним та вимагає заміни.

Громадяни, які успішно пройшли процедуру реєстрації через сервіс «Електронна черга» або витратили час у живій черзі, нерідко стикаються з неможливістю оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон через неналежний стан паспорта громадянина України. Така прикра несподіванка може стати серйозною перешкодою до подорожі за кордон з усіма неприємними наслідками – втратою грошей, путівок, квитків, зірваних домовленостей, відкладення лікування або просто відпочинку.

Тому важливо пам’ятати: паспортний документ, який має значні пошкодження або неналежний зовнішній вигляд, визнається недійсним та вимагає заміни. Його зовнішній вигляд має відповідати загальним вимогам та не повинен містити на своїх сторінках підчисток, потертостей, плям в місцях розташування тексту. Сторінки паспорта мають бути прошиті у виробничий спосіб, відповідно різні розміри проколів або пошкодження ниток зшивання неприпустимі. Отвори перфорування серійного номеру повинні бути чіткими та співпадати при огляді навпроти світла. Фотокартка повинна відповідати розміру розташування та містити рельєфний відбиток печатки.

Також в паспортному документі мають бути відсутні ознаки самостійного переклеювання фото – ушкодження поверхні бланка документа, незбіг тексту та зрушення між частинами відтиску печатки на фотокартці та бланку паспорта тощо.

Слід пам’ятати, що працівник міграційної служби має право та зобов’язаний перевірити паспортний документ на наявність ознак підробки, в тому числі і за допомогою ультрафіолетової лампи.

Тож перш ніж планувати відвідування міграційної служби для оформлення закордонного паспорта, звертайте увагу на стан свого паспорта громадянина України та у разі необхідності звертайтеся заздалегідь до підрозділів ДМС за місцем реєстрації для своєчасної заміни паспортного документа.

Краматорський міський відділ Головного управління ДМС Украині в Донецькій області

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.