У Кропивницькому 455 випускників Донецького медуніверситету отримали дипломи

Через війну університет двічі переїжджав – у 2014 році з тимчасово окупованого Донецька, цьогоріч – з Краматорська та Маріуполя.

У Кропивницькому вручили дипломи випускникам Донецького національного медичного університету. Випускників цьогоріч 455, - розповів "Суспільному" керівник медуніверситету Олександр Герасименко. Через війну університет двічі переїжджав – у 2014 році з тимчасово окупованого Донецька, цьогоріч – з Краматорська та Маріуполя.

За словами керівника медуніверситету, працювати випускники поїдуть в лікарні 17 областей: “Проблема стосовно закриття вакантних місць лікарів в жодній області не буде вирішена, лікарів не вистачає. Частина з них виїхали за межі України, частина – пенсійного віку”.

Під час вручення дипломів випускниця університету Анастасія Мунтян організувала збір грошей для парамедиків, які перебувають на фронті: “Ми дякуємо нашим військовим за кожен день, за кожен ранок, що ми маємо. Тому ми вирішили зробити таку допомогу нашим Збройним Силам. Оскільки в мене чоловік на війні, і він також студент нашого вузу, я знаю, як ця допомога їм потрібна”.

 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.