Втрати ворога перевищили 50 000 осіб - Генштаб

Минулої доби загинули ще 350 російських військових.

З 24 лютого до 6 вересня загальні втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно склали 50 150 осіб (+350 за добу). Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Знищено:

  •     2077 (+9) танків
  •     4484 (+25) бойових броньованих машини
  •     1179 (+22) артилерійських систем
  •     296 (+2) реактивних систем залпового вогню
  •     156 (+0) засобів ППО
  •     236 (+0) літаків
  •     207 (+1) вертольотів
  •     876 (+9) БПЛА оперативно-тактичного рівня
  •     209 (+4) крилатих ракет
  •     15 (+0) кораблів/катерів
  •     3305 (+19) одиниць автомобільної техніки та автоцистерн
  •     109 (+2) одиниці спеціальної техніки

Найбільших втрат противник зазнав на Донецькому напрямку.

Зазначимо, що інші джерела оцінюють втрати російських окупантів у розв'язаній проти України війні по-різному, і це природно. 

Так, у самій Росії сумно і вперто бубнять про "потерь нет", ну, "почти нет", незважаючи на очевидний потік трун. Втім, від країни з божевільним лідером чогось іншого чекати і не доводиться.

А ось у Великій Британії називають втрати росіян у 80 тисяч осіб, - з урахуванням загиблих, поранених та дезертирів. Про це 5 вересня повідомляє Express.

Таку оцінку втрат окупантів назвав міністр оборони Великобританії Бен Воллес під час виступу перед британськими депутатами.

"Росія продовжує втрачати значну кількість техніки та особового складу. За оцінками, на сьогодні загинуло понад 25 000 російських солдатів, а всього, якщо враховувати вбитих, захоплених у полон і зареєстрованих десятків тисяч дезертирів, це понад 80 000 вбитих, поранених та інших категорій ", - сказав британський міністр оборони.

За прогнозами Уоллеса такі втрати вплинуть на російську армію та її боєздатність. При цьому, попри такі втрати, окупанти не досягли жодної зі своїх стратегічних цілей.

Своєю чергою Україна досягла значних успіхів у контрнаступі на півдні. Зокрема Уоллес зазначив, що українські війська завдали серйозної шкоди річковим переправам окупантів. Все це серйозно вплинуло на логістику росіян на Херсонщині.

"На сьогодні українська армія вступає в бій з російськими військами, реалізуючи як артилерійські, так і наземні операції. Вони досягають реальних успіхів, але зрозуміло, як ми бачили в інших місцях цього конфлікту, бої близькі та важкі, і Україна зазнає втрат, пов'язаних з атакувальними силами", – сказав Уоллес.

У будь-якому разі втрати росіян вже величезні, і розплата за розпочату війну вже почалася.

Для візуального розуміння того, що є натовпом у 50 тисяч осіб, наводимо фотографію видання "Медуза", зроблену 10 серпня 2019 року в Москві, де пройшов мітинг за вільні вибори.

tolpa

Тоді на акції зібралося 49,9 тисяч людей.

Нещодавно путін, говорячи про хід війни в Україні, заявив, що "мы еще не начинали". Ну-ну... 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.