Нардеп Максим Єфімов хоче зробити автомобіль доступнішим для молоді

Для цього пропонується запровадити у школах уроки водіння та знизити віковий ценз для отримання прав.

Депутатська група ВРУ "Відновлення України", до якої входить нардеп із Краматорська Максим Єфімов, повідомила у Facebook про те, що зареєструвала законопроект, спрямований на покращення якості підготовки водіїв автотранспортних засобів в Україні. Зважаючи на все, у розробці законопроекту брав активну участь сам Максим Єфімов, який виступив основним спікером нового законопроекту. 

"У цьому році у суспільстві переглянули ставлення до низки речей, зокрема відчули важливість наявності навичок керування автомобілем, - заявив він. - Для прикладу, відповідні вміння дозволили багатьом людям виїхати із зони бойових дій та врятуватись. Водночас ситуація на дорогах свідчить про недостатній рівень культури водіння, що призводить до негативних наслідків.

Разом з колегами зареєстрували законопроєкт №8039, мета якого - комплексне збільшення правосвідомості наших громадян і особливо молоді у сфері Правил дорожнього руху. Зокрема, в законі про освіту пропонується прописати знання ПДР та навички керування автомобілем як одні із ключових компетентностей, необхідні кожній сучасній людині для успішної життєдіяльності. Ці позиції мають досягатись в рамках здобуття загальної середньої освіти. Простою мовою, у звичайних школах необхідно запровадити уроки про дорожній рух та надати можливість учням старших класів навчитися водінню.

Також, ми пропонуємо надати право особам з 16-річного віку отримувати права категорії "B". Це стане можливим у разі наявності письмової нотаріально посвідченої згоди батьків, усиновлювачів або піклувальників. Відповідний віковий ценз пропонується для автівок з автоматичною коробкою передач. Для ручної КПП права можна буде отримати з 17-ти років.

Цей мінімальний вік є достатнім, оскільки навіть зараз 16-тирічні мають право отримувати дозвіл на керування мотоциклами, що є співставним за ризиками. У світі є випадки, коли права отримують навіть 14-тирічні, як це відбувається у низці штатів в США. Головне - не вік, а знання, розуміння та повага до правил дорожнього руху".

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.