На війні з Україною виживає не більше 15% ув'язнених із ПВК «Вагнера»

"Хлопці не дурите, це могилізація для зеків, з нас роблять не добровольців, а добрива..."

На війні з Україною виживає не більше 15% ув'язнених, яких ПВК "Вагнера" завербували у російських в'язницях та колоніях. Про це розповів один із ув'язнених у своєму листі до проекту Gulagu.net

"Нас набирають у штурмові взводи. Нас тренуватимуть 3 тижні у таборі ПВК у режимі 4 години сну, 20 годин тренувань. Потім 2 тижні на другій лінії фронту. А потім на передок. На передку засуджені формуються у взводи по 10-15 осіб. Інструктори та досвідчені бійці ПВК йдуть поруч, як загороджувальний загін", - написав він.

"Взводи засуджених відкривають бойові точки, досвідчені бійці працюють по противнику. Вони уникають втрат серед досвідчених найманців", - описав він основну функцію "штрафбату".

"Хлопці не дурите, це могилізація для зеків, з нас роблять не добровольців, а добрива... За три тижні нереально навчити зека тактиці і бойовим навичкам. Ви просто м'ясо гарматне. Виживає не більше 10-15% з них майже всі "300", - звертається автор листа до інших ув'язнених.

Як повідомлялося раніше, власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин фактично визнав, що активно вербує ув'язнених російських колоній для війни проти України. Перевага надається засудженим за вбивства грабежі та розбій.

ПО ТЕМІ:  «Будете бл*д*ми»: кримінальний авторитет Гріша Московський звернувся до зеків, яких вербують на війну з Україною

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.