В Україні змінюють принцип відключення електрики

З 31 жовтня у всіх регіонах України планують проводити планові відключення електроенергії замість аварійних.

З наступного тижня в Україні замість аварійних графіків відключення електроенергії запроваджуються планові графіки. Про це у п'ятницю, 28 жовтня, повідомив голова Сумської обладміністрації Дмитро Живицький за підсумками наради в офісі президента.

"З початку наступного тижня енергетики погодилися на запровадження графіків погодинних відключень електроенергії. Тобто, замість аварійних, як зараз, без попереджень, вводитимуться саме графіки погодинних відключень", – заявив він.

Голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій уточнив, що енергетики мають оприлюднити графік планового погодинного вимкнення споживачів від електроенергії 31 жовтня.

Зокрема, на Харківщині вже оголосили, що з наступного тижня вводять 12 черг відключення, тривалістю по три години кожен, у період з 7:00 до 22:00. При цьому обмеження не стосуватимуться промислових підприємств, об'єктів критичної інфраструктури, міського електротранспорту, метро.

Інформацію підтвердив у Telegram і заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

"Енергозабезпечення - ситуація залишається екстреною. Продовжуємо працювати. Потрібен час для відновлення стабільного енергоживлення. З наступного тижня графіки стануть плановими, а не аварійними", - зазначив він. 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.