Зарядні станції для автомобілів: швидкість роботи та зручність

Зарядні станції для автомобілів: швидкість роботи та зручність

Зарядка для електромобілів необхідна для роботи тягової акумуляторної батареї. Саме тому облаштування ефективної мережі і системи заряджання є проблемою номер один для підвищення мобільності транспорту, а також якості обслуговування парку електромобілів.

Переглянути свіжі пропозиції та актуальні моделі зарядних станцій і аксесуарів для них можна на сторінці https://ital-tecno.com.ua/ru/zaryadni-stantsii-dlya-elektromobiliv/ інтернет-магазину «Італ-Техно», де представлені стаціонарні та мобільні версії пристроїв. Швидкість заряджання – одна з головних характеристик таких станцій, які забезпечують рух електроавтомобіля. Саме тому на цей показник і звернемо увагу.

Як швидкість заряджання залежить від сили струму і потужності станції

Електромобіль заряджається, заповнюючи ємність акумулятора. Саме тому для швидкого поповнення заряду треба створити максимально комфортні умови для ефективного заряджання. А для цього потрібно мати велику силу струму і значну потужність, яку може дати зарядний пристрій.

Перевага стаціонарних зарядних станцій саме у цьому – силі струму, що може сягати 30 ампер та значній потужності – понад 20 кВт. Тобто зарядний пристрій має пропустити через себе і віддати акумулятору багато енергії у необхідних параметрах і максимально швидко. Великий вибір зарядних станцій великої потужності та швидкого заряджання пропонує онлайн-магазин «Італ-Техно».

Портативні станції майже втричі слабші, проте можуть працювати у полі, без стаціонарного приєднання до мережі. Вони під’єднуються до звичайного живлення на 220 В. Це дуже зручно, оскільки мережа заправок електромобілів навіть у розвинених інфраструктурно містах перебуває лише на базовому рівні забезпеченості.

Ємність і швидкість роботи зарядних елементів 

Переносна потужна зарядна станція для електромобіля

Окрім параметрів самих станцій, потрібно врахувати ще один вагомий показник – ємність самих акумуляторів автомобілів. Велику роль також відіграють якість та ефективність електрозарядних приладів електромобілів. Ці показники суттєво впливають на швидкість і час заряджання і значно відрізняються у різних виробників. Наприклад, так різняться терміни заряджання електротранспорту різних марок:

  • Тесла Model 3 – 6-6,5 годин;
  • Фольксваген ID.3 – 7 годин;
  • Рено ZOE – 2,5 години;
  • Пежо e-208 – 4,5 години.

Ці показники є приблизними і залежать також від потужності самого пристрою і стану акумулятора, надійності мережі.

Аксесуари: важлива дрібниця у процесі зарядки 

Якість і конструкція роз’ємів для заряджання – ще один вагомий чинник, що впливає на швидкість заряджання. Окрім хорошої сумісності із різними моделями електромобілів, такі роз’єми мають відповідати вимозі найкращого пропускання струму. А також вони повинні формувати надійне підключення. Якщо першу проблему вирішують завдяки використанню електропровідних матеріалів, то другу – з огляду спеціальній конструкції. Ця конструкція має бути максимально зчеплюючою та гарантувати виконання заряджання авто вночі без додаткового контролю користувача.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.