Попи московського патріархату на Кіровоградщині працювали на ворога

Виявлено листування митрополита Кіровоградського і Новомиргородського з патріархом московським Кирилом та вилучено велику кількість виготовлених у РФ антиукраїнських матеріалів.

У керівництва УПЦ МП у Кіровоградській області співробітники СБУ провели обшуки. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства.

"СБУ провела обшуки у керівництва УПЦ МП у Кіровоградській області, – сказано в повідомленні. – За даними спецслужби, окремі представники цієї громади причетні до поширення ідей, що посягають на територіальну цілісність України та розпалювання релігійної ворожнечі".

popok2

Обшуки проходили в Кіровоградській та Олександрійській єпархіях, а також за місцями проживання фігурантів.

Зазначається, що серед іншого у них виявлено листування митрополита Кіровоградського і Новомиргородського з патріархом московським Кирилом та вилучено велику кількість виготовлених у РФ антиукраїнських матеріалів. У їх текстах містяться ознаки вчинення кримінальних правопорушень, передбачених двома статями КК України.

popok3

Підкреслюється, що ці матеріали активно поширювали серед священнослужителів і вірян, щоб сформувати серед них позиції, вигідні країні-агресору.

popok4

"Автор однієї з книг – Андрій Новіков, екссекретар Одеської єпархії УПЦ МП, який у 2014 році виїхав до РФ, – пише відомство. – Зараз він веде власний Телеграм-канал, де просуває російські наративи".

Всі вилучені матеріали відправлені на експертизи.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.