Замінована третина території України

Піротехніки займаються розмінуванням доріг, будинків та вулиць. А в полях та лісах слід ходити протоптаними доріжками.

На сьогодні в Україні потенційно небезпечна територія майже 175 тисяч квадратних кілометрів. Це приблизно 30% території усієї країни. Про це 10 листопада в ефірі телеканалу FREEДІМ повідомив радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов.

“Масштаби замінування просто колосальні. За оцінками різних експертів, аналітичних структур, на повне розмінування тієї території - південь та схід країни буде потрібно від семи до 10 років", - сказав Ростислав Смірнов.

За його словами, зараз піротехніки, коли триває деокупація, займаються гуманітарним розмінуванням. Це головні артерії – дороги, будинки, вулиці тощо. Не йдеться про великі поля, про лісопосадки, ліси і т.д.

"Тому, звичайно ж, закликаємо людей, які живуть на деокупованих територіях, простою мовою - ходити протоптаними доріжками. Крок праворуч, крок ліворуч краще не робити, тому що є великі ризики якщо не померти, то щонайменше залишитися калікою. Зокрема, за Херсоном, масштаби замінування, що вони залишають по собі, просто колосальні – будинки, квартири, дитячі іграшки”, - сказав Смірнов.

Радник глави МВС України закликав усіх українців дотримуватися правил безпеки. Також він зазначив, що українські піротехніки працюють 24/7.

Крім того, Смірнов розповів, що в Ізюмі Харківської області після деокупації три тижні не було світла через те, що ворог настільки сильно замінував об'єкти критичної інфраструктури, електричні станції, що були випадки вибухів і піротехніків, і комунальників.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.