Окупанти вкрали тварин із зоопарку в Херсоні

Українська сторона вже запропонувала обміняти викрадених тварин на полонених російських солдатів.

Вже другий день українці обурюються черговим злочином росіян – крадіжкою тварин. Спочатку стало відомо, що вони викрали єнота, а пізніше повідомили, що військові РФ вкрали всіх тварин із зоопарку Херсона. Про це повідомив голова громадської організації UAnimals Олександр Тодорчук.

З'ясувалося, що тварин із зоопарку Херсона викрало російське військове командування. І у вивезенні тварин брав участь також директор кримського зоопарку Тайган Олег Зубков.

Розпорядження вивезти тварин надав Володимир Сальдо ще 5 листопада. Українська сторона вже запропонувала обміняти викрадених тварин на полонених російських солдатів.

Зокрема, російська поетеса Ганна Долгарьова написала, що "єдина добра новина" для окупантів у контексті відступу з Херсона полягає в тому, що її товариш "встиг вкрасти єнота з Херсонського зоопарку". Судячи з кадрів, опублікованих у мережі, йдеться про власника кримського зоопарку "Тайган" Олега Зубкова. На відео у його YouTube-каналі показано, як чоловік викрадає єнота. За словами Зубкова, вивезти тварин із зоопарку попросила його окупаційна адміністрація Херсонської області.

Спікер Одеської військової адміністрації Сергій Братчук зі свого боку повідомив, що українська сторона готова обміняти десятьох російських мобілізованих солдатів, які потрапили в полон, на викраденого єнота.

"Не можу зрозуміти, навіщо російські окупанти вкрали українського єнота... Поверніть нашого українського єнота, ми вам десять чмобіків повернемо назад", - сказав Братчук.

Водночас рух UAnimals уточнив, що окупанти викрали з Херсонського зоопарку не лише єнота, а й інших тварин:

"У Крим вони вивезли більшу частину колекції зоопарку: від лами та вовка до осла та білок".

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.