На Одещині брали хабарі з експортерів «зернового коридору»

Державне бюро розслідувань викрило в Одеській області масшабну схему поборів з експортерів "зернової ініціативи".

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Працівники Бюро за процесуального керівництва Офісу генпрокурора викрили посадових осіб Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Одеській області на хабарях.

Посадовці брали "грошові винагороди" від суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють експорт зернових культур через порти Великої Одеси по "зерновому коридору".

"Всі, хто хотів безперешкодно та швидко отримати фітосанітарний сертифікат та інші дозвільні документи мали заплатити визначену суму через посередників", – зазначають в ДБР.

Для того аби приховати ці протиправні дії чиновники визначили окремі комерційні підприємства, які під виглядом консультацій та фумігаційних послуг експортерам зернових культур виступали посередниками при отриманні хабарів.

У межах слідства правоохоронці проводять низку обшуків за місцем роботи й проживання фігурантів кримінальної справи. Вже вилучені гроші від незаконної діяльності, документальні матеріали, а також інші предмети та речі, які будуть слугувати доказами.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.