Зібрано підписи під петицією про позбавлення мандатів нардепів від ОПЗЖ

Представники ОПЗЖ ще до початку повномасштабного вторгнення активно пропагували "русскій мір", відвідували Москву та зустрічалися з представниками російської влади.

Станом на ранок п'ятниці, 18 листопада, петиція про позбавлення мандатів депутатів від ОПЗЖ зібрала понад 26 тисяч підписів із 25 тис. необхідних, тому президент має розглянути цю пропозицію та дати офіційну відповідь.

Автор петиції народний депутат Олексій Гончаренко закликає президента України Володимира Зеленського звернутися до Верховної Ради з проханням розглянути ухвалу про позбавлення мандатів усіх депутатів від Опозиційної платформи – За життя у ВРУ.

Нардеп нагадує, що представники ОПЗЖ ще до початку повномасштабного вторгнення активно пропагували "русскій мір", неодноразово відвідували Москву та зустрічалися з представниками російської влади.

"Після наступу Росії представники ОПЗЖ або втекли за кордон, або ніяк не виявляли себе у допомозі Україні. Навпаки, серед них - головні колаборанти та зрадники. Серед найпомітніших постатей - кум Путіна Віктор Медведчук, його друг Тарас Козак та Ілля Кива", - зазначається у зверненні.

Крім того, щонайменше дев'ять нардепів від ОПЗЖ не відвідали жодного засідання у Верховній Раді з початку повномасштабного вторгнення. Це Олег Волошин, Юрій Солод, Тарас Козак, Наталія Королевська, Ренат Кузьмін, Вадим Столар, Федір Христенко, Андрій Деркач, Віктор Медведчук. Багато хто виїхав з країни.

ПО ТЕМІ:  В Україні остаточно заборонили діяльність «ОПЗЖ» - СБУ

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.