Україна чекає на новий ракетний удар

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов просить українців не переживати і не жити в очікуванні масованих ракетних ударів: система оповіщення завчасно попередить.

Російські війська готуються до нового масованого удару по Україні, він неминучий. Про це повідомляє Der Spiegel.

«Поточні супутникові знімки показують незвичайний рух у ключовому російському військовому аеропорту. Експерти бачать "Енгельс-2" у підвищеній бойовій готовності — і попереджають про новий потужний повітряний наліт на Україну», — йдеться у повідомленні.

На супутникових знімках компаній Maxar Technologies і Planet Labs від 28 листопада видно майже два десятки дальніх бомбардувальників Ту-95 і Ту-160. Вони, мабуть, готуються до чергової атаки на російському військовому аеродромі «Енгельс-2» під Саратовом.

bomb2

bomb3

Високу активність на базі виданню підтвердив незалежний військовий аналітик Арда Мевлютоглу. Наземний персонал явно дуже активний, поруч із дальніми бомбардувальниками стоять заправники з пальним, видно численні великі ящики з боєприпасами, транспортні засоби та ремонтні матеріали.

«Також цікаво, що на злітній смузі припарковано багато великих вантажних літаків, що вказує на нещодавнє велике постачання на базу, можливо, крилатих ракет», — каже Мевлютоглу.

bomb4

bomb5

Конрад Музика, військовий експерт Rochan Consulting, також бачить базу у підвищеній бойовій готовності. На його думку, візки на базі можуть бути використані для перевезення крилатих ракет Х-55 або Х-101, - пише видання "Новини Донбасу".

***

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону попросив українців не переживати і не жити в очікуванні масованих ракетних ударів: система оповіщення завчасно попередить.

"Я хочу всіх заспокоїти. Коли буде ракетний обстріл, влада обов'язково вас про це буде повідомляти. Не треба жити постійно в очікуванні якихось неприємностей. Живіть своїм життям, яке і так складне", - сказав він.

Секретар РНБО нагадав, що в Україні діє система оповіщення, яка неодноразово довела свою ефективність. Також Данілов порадив брати інформацію про майбутні обстріли тільки з перевірених джерел, адже Росія робить багато "вкидів" в інфопростір.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.