У РНБО попередили про максимальну ескалацію найближчим часом

Загарбники можуть розпочати наступ на Україну з півдня, сходу та півночі, як це було 24 лютого 2022 року.

Росія готується до максимальної ескалації війни, яка може статися вже найближчими тижнями. На цьому наголосив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю Sky News.

За його словами, штурм можуть приурочити до річниці початку повномасштабної війни.

"Росія готується до максимальної ескалації. Вона збирає все можливе, проводить навчання та тренування. Ми розуміємо, що все на столі... Я можу сказати, що ми не відкидаємо жодного сценарію у найближчі два-три тижні", - наголосив Данілов.

Він також не виключив, що загарбники можуть розпочати наступ на Україну з півдня, сходу та півночі, як це було 24 лютого 2022 року.

Данілов зазначив, що зараз ЗСУ готуються до всіх можливих сценаріїв, і цього разу мають значно більшу підтримку з боку партнерів, аніж рік тому.

"Ми пройшли через великий складний період, але я впевнений, що головні бої ще попереду і вони відбудуться цього року протягом двох-трьох місяців. Це будуть визначальні місяці у війні", - сказав він.

Секретар РНБО додав, що приблизно половина із понад 320 тисяч солдатів, яких мобілізували в Росії, візьме участь у новому масштабному наступі.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.