У СБУ заявили про «глобальний удар» по внутрішньому ворогові

В Україні - хвиля обшуків.

Служба безпеки України разом з іншими силовими відомствами проводить низку масштабних оперативно-слідчих заходів, спрямованих на боротьбу із внутрішнім ворогом. Про це заявив голова спецслужби Василь Малюк, - повідомляється на сайті спецслужби у середу, 1 лютого.

За його словами, йдеться про відпрацювання осіб, які своїми діями шкодять безпеці держави у різних галузях:

  • зрадників України та агентів російських спецслужб;
  • представників організованої злочинності;
  • посадових осіб, чиновників та корупціонерів, які підривають економіку країни та стабільне функціонування оборонно-промислового комплексу.

Сьогодні в рамках відкритих проваджень у різних регіонах України проходять десятки обшуків та вручення підозр фігурантам справ.

"Ми виконуємо завдання, поставлене президентом України Володимиром Зеленським, і синхронно завдаємо глобального удару по внутрішньому ворогові. І яскраве свідчення цього – масові обшуки, вручення підозр та затримання зловмисників різного калібру", – сказав Малюк.

Він зазначив, що це лише перший етап комплексної та системної роботи, яку вже проводить СБУ, і вона не планує зупинятися.

Кожен злочинець, який має зухвалість шкодити Україні, особливо в умовах війни, має чітко усвідомити – ми вдягнемо наручники йому на руки. СБУ докладе до цього максимум зусиль, – запевнив Малюк.

Глава СБУ запевнив, що спецслужба проінформує суспільство про результати сьогоднішніх заходів та, враховуючи великий обсяг матеріалів, продовжить це робити і найближчими днями.

ДО РЕЧІ

  • Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія анонсував уже "сьогодні" звільнення всього керівного складу митної служби, а також посадки навесні.
  • 1 лютого стало відомо про низку обшуків, які проводять СБУ та ДБР та оголошення про підозру. Зокрема йдеться про обшуки в столичній податковій, у олігарха Ігоря Коломойськогощодо "Укрнафти", у ексочільника МВС Арсена Авакова, у забудовника нардепа від забороненої ОПЗЖВадима Столара.
  • Офіс генпрокурора повідомив про підозру ексзаступнику директора департаменту державних закупівель Міноборони Богдану Хмельницькому, ексзаступнику міністра оборони В'ячеславу Шаповалову та колишньому заступнику держпідприємства "Промоборонекспорт" Володимиру Терещенку.
  • 23 січня Арахамія заявив, що корумпованих чиновників чекає відповідальність, і анонсував, що "активні посадки" будуть вже цієї весни.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.