МВС почало формувати бригади Гвардії наступу

Штурмові бригади, що покликані звільняти території України, складатимуться з добровольців, - пояснив Ігор Клименко.

Виконувач обов'язків глави Міністерства внутрішніх справ (МВС) Ігор Клименко повідомив про формування відомством штурмових бригад Гвардії наступу. Про це урядовець заявив в ефірі національного телемарафону новин у п'ятницю, 3 лютого.

Їхня мета - посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України, додає сайт Національної гвардії України, посилаючись на слова Клименка.

"Багато наших військовослужбовців, які захищали і захищають нашу країну, вийшли з ініціативою набрати людей у такі підрозділи. Тому було ухвалено рішення, що всіх, хто бажає, хто патріот, втратив будинки або рідних через війну, об'єднати в такі бригади. Ми вже почали формувати такі підрозділи, націлені на те, щоб звільнити наші території та стати на міжнародно визнані кордони. Це наша найближча мета", - розповів виконувач обов'язків міністра.

За його словами, основою цих підрозділів стануть поліцейські, прикордонники, нацгвардійці, які вступатимуть туди на добровільній основі.

Він додав, що людина, яка хоче вступити до Гвардії наступу, може подати відповідну анкету на сайті storm.mvs.gov.ua, де представлені всі бригади, що комплектуються.

sniper

Клименко додав, що на цьому сайті можна обрати бригаду, в якій хоче служити людина, чи то бригада Нацполіції Лють, чи бригади Держприкордонслужби Сталевий кордон, чи шість бригад Нацгвардії. Є телефон гарячої лінії, де можна проконсультуватися та отримати інформацію, куди прийти. Також можна подати анкету через центри надання адміністративних послуг.

"Військові можуть піти на контракт або з мобілізації, це стосується Держприкордонслужби та Нацгвардії. Усі пільги та соціальні гарантії зберігаються, крім того, ми пропонуємо гідну зарплату. Також ми пропонуємо можливість здобути професію у навчальних закладах МВС. І, звичайно, кожен матиме можливість утилізувати ворога", - розповів виконувач обов'язків голови відомства.

Чиновник додав, що навчання бійців бригад триватиме кілька місяців: спочатку індивідуальне, потім у складі підрозділу, і коли командир розумітиме, що підрозділ готовий, вони перейдуть до виконання бойових завдань.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.