Водій та пасажир автобуса помінялися місцями, щоб обдурити прикордонників

Коли план провалився, один із перевізників запропонував прикордонникам хабар.

У Львівській області, на кордоні з Польщею, прикордонники викрили ухилянта, який намагався виїхати за кордон, видавши себе за водія автобуса. Справжній водій ховався у місці для відпочинку біля вбиральні. Коли план провалився, один із перевізників запропонував прикордонникам хабар. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Інцидент стався ввечері 25 лютого у пункті пропуску «Грушів», коли на виїзд до Польщі прибув рейсовий автобус, що прямував до Праги.

Прикордонники виявили, що на паспортний контроль прибуло на дві людини менше, ніж зазначалося у контрольному талоні.

Як згодом з’ясували прикордонники, водії автобуса за 2 тисячі польських злотих погодились перевезти через кордон чоловіка призовного віку, який немає на те законних підстав. Для цього один із водіїв заховався в автобусі у місці для відпочинку, а 41-річний чоловік, який збирався незаконно виїхати до Польщі, мав видати себе за водія.

На час проходження прикордонного контролю псевдоводій заховався у вбиральні та планував повернутися до автобуса після перевірки. Проте наряд прикордонників виявив водія, який ховався в автобусі, а згодом і ухилянта.

uklon2

За спробу незаконного перетину кордону чоловіка притягнули до адміністративної відповідальності. Крім того, прикордонники направили повідомлення до Нацполіції щодо перевізників, у діях яких вбачають ознаки злочину, передбаченого ст. 332 ККУ — «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Після цього, щоб уникнути відповідальності, один із водіїв запропонував прикордонному наряду хабар у розмірі 500 доларів. Прикордонники відмовилися і скерували до правоохоронців ще одне повідомлення щодо пропозиції неправомірної вигоди.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.