У Зеленського зробили важливу заяву про початок наступу

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що ЗСУ не будуть бити по території Росії озброєнням, наданим західними партнерами.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що контрнаступ українських військових вже розпочався та триває вже декілька днів. Інтенсивні бої йдуть по всій лінії кордону. Про це повідомляє італійський телеканал Rai.

"Вже кілька днів триває контрнаступ, іде інтенсивна війна на 1500 кілометрах кордону, але дії вже почалися", - сказав він.

Подоляк також прокоментував питання постачання Україні західного озброєння та підкреслив, що ЗСУ не будуть бити по території Росії, а застосовуватимуть його виключно для деокупації захоплених територій.

"Ми не хочемо вдарити по території Росії, ми будемо використовувати ту зброю, яку ви нам дали, щоб знищити позиції РФ на територіях, які окупувала Москва, включно з Донбасом і Кримом", – пояснив Подоляк.

Він додав, що наразі Україна має ракети великої дальності Storm Shadow, танки Leopard протиракетні системи, "які нам надали Франція та Італія".

"F-16 нарешті дозволять нам закрити повітряний простір. Парадокс: якби ми їх мали рік тому, війна б уже закінчилася", - констатував він.

Пізніше Михайло Подоляк пояснив, що не варто очікувати якогось певного сигналу — йдеться про комплекс заходів.

«Це не якийсь „один івент“, який розпочнеться у певний час конкретного дня урочистим перерізанням червоної стрічки. Це десятки різних дій зі знищення окупаційних військ росії на різних напрямках, які вже відбувалися вчора, відбуваються сьогодні і відбуватимуться завтра. Інтенсивне знищення логістичного забезпечення противника — це також контрнаступ», — пише Подоляк у соцмережах.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.