На енергоблоку ЗАЕС стався витік реагента

Дії росіян вкотре ставлять під загрозу безпеку експлуатації станції та спричиняють постійну деградацію обладнання.

На Запорізькій атомній електростанції в енергоблоці №5 стався витік реагентів із першого контура реактора в другий, але росіяни не переводять його у "холодний" стан. Про це повідомив "Енергоатом" у четвер, 16 листопада.

"Внаслідок переведення – в порушення умов ліцензії Держатомрегулювання та вимог "Енергоатома" – 5-го енергоблока тимчасово окупованої ЗАЕС у "гарячий" стан стався інцидент з витоком реагентів із першого контура реактора в другий. Попри наявні порушення окупаційне керівництво не поспішає переводити блок у стан "холодного зупину", використовуючи пару, яку генерує 5-й енергоблок, для опалення та забезпечення власних потреб станції", – йдеться у повідомленні.

Вказано, що дії окупантів можуть призвести до втрати цілісності трубок парогенераторів, що безперечно не відповідає регламенту безпечної експлуатації енергоблока АЕС.

У "Енергоатомі" додали, що дії росіян вкотре ставлять під загрозу безпеку експлуатації станції та спричиняють постійну деградацію обладнання, що у результаті будь-якої миті може призвести до аварійної ситуації.

Раніше у четвер стало відомо, що некомпетентні дії рашистів призвели до часткового блекаута на Запорізькій АЕС. Дані підтвердили інспектори МАГАТЕ, які перебувають на станції.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.