Екологічна гігієна ротової порожнини: які засоби варто спробувати

Здоров'я зубів та ясен залежить від правильного догляду. Яку пасту обрати, щоб не зашкодити собі? Чи існують справді безпечні ополіскувачі? Чим небезпечні пластикові щітки?

Розказуємо про все по порядку.

Прихована загроза, або чому краще відмовитися від засобів із мас-маркету

До складу звичайної зубної пасти, як і інших засобів із відділу побутової хімії та косметики, входить лаурилсульфат натрію, або SLS. Поверхнево активна речовина видаляє зубний наліт та сприяє піноутворенню, але шкідлива для здоров'я людини. Разом із триклозаном, парабенами, синтетичними віддушками та барвниками речовина подразнює слизову, може спровокувати появу невеликих виразок та стоматиту. Надлишок фтору також може спричинити небажані наслідки.

Упаковка паст, ополіскувачів, зубної нитки, а також зубні щітки з пластику не підлягають переробці. Останні рекомендовано змінювати кожні кілька місяців, тому кількість відходів на звалищах збільшується надто швидко. У середовищі пластик поступово перетворюється на мікропластик та забруднює довкілля, потрапляє у воду та ґрунт, звідти — у продукти харчування та організм людини.

Проте існує альтернатива. Це екологічні засоби догляду за ротовою порожниною. Вибір широкий, а ефективність вища, ніж у звичайних магазинних аналогів.

Асортимент безпечних доглядових товарів: на які вироби звернути увагу

Для того, аби забезпечити належну гігієну рота, використовують натуральні:

  • зубну пасту (класичну або в таблетках);
  • жуйку;
  • ополіскувачі;
  • зубну нитку;
  • класичні та міжзубні щітки;
  • шкребки для язика тощо. 

Це продукція екосвідомих брендів DeLaMark (Україна), Georganics (Велика Британія), Denttabs, Hydrophil (Німеччина) та інших.

Склад таких засобів сертифікований, тому безпечний. Виробники використовують лише чисті, органічні компоненти, що добре очищають зуби та ясна, освіжають подих, запобігають стоматологічним захворюванням.

Продукція має нейтральний або приємний натуральний аромат, її не тестують на тваринах. Упаковка відповідає концепції zero waste (здебільшого це скляні банки з алюмінієвими кришками, вторинний картон або папір).

Екологічні аксесуари виробляють з бамбука чи дерева (бук). Природна сировина відновлюється, а використані предмети гігієни можна компостувати (термін розкладання становить близько 2 років). Щетина з касторової олії або нейлону безпечна, адже у її складі немає нафти чи нафтопродуктів. Щетинки м'які, тому ретельно очищають зуби від нальоту, не травмують ясна.

Джерело: сайт www.ozero.me

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.