Компанії Зеленського і його дружини не платили податки під час війни, – ЗМІ

Починаючи з 2014 року в усіх 11-ти компаніях Зеленських знизили офіційну кількість працівників.

11 зареєстрованих в Україні компаній, які раніше належали президенту України Володимиру Зеленському та його дружині Олені, займалися оптимізацією податків, зокрема після початку війни на Донбасі.

Як зазначається у проєкті журналістських розслідувань "Спостерігач" на 5 каналі, починаючи з 2014 року в усіх 11-ти компаніях знизили офіційну кількість працівників

"Вони повністю в тінь перевели штат, тобто у них враховувалися 1-2 працівники, і фактично більшість компаній були збиткові. Ніякі податки з зарплат цих працівників, очевидно, не потрапляли до бюджету України, були мінімізовані податки з обороту і з доходів", – пояснила фінансистка Наталія Лютикова, яка першою звернула на це увагу.

Нардеп від "Європейської солідарності" Володимир Ар'єв подав спеціальний депутатський запит до Державної фіскальної служби. Йому дозволили ознайомитися з інформацією про податки на прибуток 11-ти компаній, які раніше належали Зеленським, і ці дані підтвердили інформацію з відкритих джерел.

"Можна абсолютно чітко стверджувати, що поки Україна воювала, Зеленський і компанії, які належать його родині, займалися оптимізацією податків. Бо переважна більшість компаній містять у графі "Сплачений податок на прибуток" за певний рік дуже красномовні нулі", – констатував депутат.

Джерело: "OBOZREVATEL"

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.