Як швидко можна опанувати САУ 2С22 «Богдана», якщо йдеться про людину без досвіду

Збройні Сили України експлуатують вітчизняну САУ 2С22 "Богдана" на полі бою проти російського окупаційного війська.

Військові з 1-ї окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна, які вже третій місяць використовують на полі бою українську 155-мм САУ 2С22 "Богдана" від "Краматорського заводу важкого верстатобудування (входить до складу NAUDI), розповіли, як швидко можна опанувати цю самохідну артилерійську установку.

Як розповідає військовослужбовець бригади молодший сержант з позивним "Француз", термін навчання на САУ "Богдана" залежить від того, чи це будуть новачки без досвіду або ж ті хто має якісь знання в цьому напрямку.

bg3

"Якщо людина не зв’язана з артилерією — місяць мінімум. Якщо людина щось знає, розуміє — тижня два-три", — відповідає "Француз" на питання про те, скільки часу потрібно, щоб впевнено опанувати САУ "Богдана". Зараз він проводить навчання для нових екіпажів на цю самохідну артилерійську установку.

Загалом військовий залишає позитивні відгуки про вітчизняну артилерійську систему. "Машина дуже добра, чітко б’є. Якщо нормально вивірити, влучає дуже гарно", — відзначає "Француз".

У сюжеті також наголошується на тому, що сьогоднішній "Богдані" не вистачає автомата заряджання — загалом на цьому аспекті увага акцентується не вперше, раніше військові неодноразово натякали, що українській САУ він потрібен, і що завдяки автомату заряджання темп стрільби має зрости вдвічі — з трьох до шести пострілів за хвилину.

Водночас як відзначає "Француз", якнайкраще "Богдана" демонструє себе на шасі Tatra — він наголошує зокрема на кращій прохідності машини та швидкості рух.

Джерело: DEFENSE EXPRESS

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.