Зеленський: РФ не місце в олімпійському русі

Росія має зупинити агресію та терор, і лише після цього можна буде говорити про російську участь у контексті олімпійського руху, зазначив президент України.

Президент України Володимир Зеленський опублікував серію фото, на яких зображено українських спортсменів у зруйнованих спортзалах та школах або на тлі розбитих ворожими обстрілами стадіонів та спортивних споруд.

sp1

sp2

sp3

Так Зеленський вкотре ілюстрував твердження, що російським спортсменам не місце в олімпійському русі, допоки РФ не зупинить війну в Україні.

sp4

sp5

sp6

sp7

"Олімпійські принципи та війна - фундаментально протилежні один одному. Росія має зупинити агресію та терор, і лише після цього можна буде говорити про російську участь у контексті олімпійського руху", - зазначив президент України.

sp8

sp9

ДО РЕЧІ

Національний олімпійський комітет України планує розглянути питання про бойкот Олімпійських Ігор-2024 через можливу участь в них російських та білоруських спортсменів. Про це розповів народний депутат України Жан Беленюк у своєму телеграм-каналі.

"3 лютого буде проведено позачергову Генеральну асамблею НОК України щодо можливого бойкоту Олімпійських ігор у Парижі 2024 року у разі дозволу російським та білоруським спортсменам повернутися на міжнародні спортивні арени до припинення агресії росії проти України. Вочевидь все йде до того, що їх повернуть.. тож ця подія буде мати серйозні наслідки", - розповів Беленюк.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.