Як навчитися заробляти гроші

Багато грошей не буває. Заробляти хочуть всі, тільки не кожному під силу це зробити. Комусь не вистачає мотивації, хтось занадто ледачий, а інші просто не знають, як можна заробити гроші.

Давайте разом розберемося, як навчитися заробляти гроші, на які способи варто звернути увагу, а чого краще і уникати. Ну і звичайно корисні поради від журналу itstatti.in.ua, які допоможуть вам заробити.

Для чого вам гроші – ставимо цілі

Найголовніше, визначте для себе, для чого вам гроші. Це не дурне питання. Якщо ваша мета розмита, і ви самі не знаєте, чого хочете, вам буде складно зробити навіть перший крок. Мати багато грошей – це не мета, а от купити квартиру, вже інша справа.
Коли є чітка мета, простіше скласти план дій і почати заробляти. Тому мета важлива, конкретна мета, запам'ятайте це.

Правильні і неправильні цілі

Дуже часто буває, що цілі поставлені, але цілі неправильні. Вірніше, недосяжні. І мотивації надовго не вистачає, людина просто перегорає, кидає все на самому початку, бажання і прагнення його залишає надовго. Як бути в цьому випадку. Є два виходи з положення.

  • Мета повинна бути реальною. Якщо студент хоче через рік стати президентом великого будівельного холдингу, то у нього це не повчиться. Немає досвіду, знань і занадто мало часу, всього рік. А ось якщо він поставить мету стати кращим серед своїх одногрупників, отримувати додаткові знання, це вже зовсім інша справа. Така мета цілком реальна і досяжна.
  • Найвірніше рішення. Поставити мету, скласти план, розбити його на дрібні завдання і все поступово виконувати крок за кроком. Починаючи з невеликою, найпростішою завдання, повільно і вірно рухатися вперед. Виконали один пункт, плюс вам в карму. Це тільки піде на користь і додасть більше впевненості і мотивації.

Секрет, без якого нічого не буде

Скрізь є свої секрети, навіть коли йдеться про те, як навчитися заробляти гроші якщо немає роботи. Отже, найголовніше – це діяти. Можна скільки завгодно ставити собі цілі, розписувати покроково план на найближчі 5 років, говорити афірмації, уявляти, як ви живете при наявності заповітної суми грошей. Нічого цього не буде, якщо ви не будете діяти. Пам'ятайте народну приказку, під лежачий камінь вода не тече. Це як раз той випадок.

Нехай це будуть невеликі кроки до заповітної мети, але вони будуть. Можна прочитати немислиму кількість книг, дізнатися тисячі способів заробітку, але вони не принесуть ніякого результату, якщо ви не докладете зусиль зі свого боку.

Робіть два кроки вперед і один назад, але дійте. Помиляйтеся, піднімайтеся, якщо впали, але дійте. Тоді ви досягнете результату. Тільки так і ніяк інакше.

4 правила, які допоможуть вам заробити багато грошей

Продовжуємо збирати єдину картину заробітку і наступний пазл – це правила, без яких складно домогтися успіху. Їх теж слід запам'ятати, можна записати в блокнот і час від часу їх перечитувати.

  • Працювати більше за інших. Хочете заробляти більше свого знайомого, значить виконуйте більше роботи. Працюйте на годину або два довше, обдзвоніть не 5 клієнтів, а 8. Таке просте правило на перший погляд, принесе величезну користь в першу чергу вам.
  • Любити свою роботу. Неможливо довго займатися справою, яку не любиш. Можливо у вас зараз такий період в житті, що ви готові виконувати будь-яку роботу, все буває. Але як тільки ви трохи зміцните у фінансовому плані, міняйте місце роботи або рід діяльності. Якщо ви мрієте працювати в сфері туризму, а на даний момент займаєте посаду бухгалтера і від вічних цифр вас кидає в тремтіння, подумайте чи зможете ви домогтися успіху там, де одне роздратування.
  • Бути професіоналом в своїй справі. Тут все просто. Давайте розглянемо приклад. Уявіть, що вам необхідний фотограф на важливий захід. Є дві людини, з однаковим досвідом роботи. Але в одного не роботи, а справжні витвори мистецтва, а в іншого посередні і нічим не примітні фотографії. Ваш вибір очевидний, чи не так? Ви довіритеся професіоналу. Так прагніть до того, щоб стати таким професіоналом у своїй справі. Люди довіряють фахівцям.
  • Бути професіоналом в своїй справі. Тут все просто. Давайте розглянемо приклад. Уявіть, що вам необхідний фотограф на важливий захід. Є дві людини, з однаковим досвідом роботи. Але в одного не роботи, а справжні витвори мистецтва, а в іншого посередні і нічим не примітні фотографії. Ваш вибір очевидний, чи не так? Ви довіритеся професіоналу. Так прагніть до того, щоб стати таким професіоналом у своїй справі. Люди довіряють фахівцям.

Мета перед собою поставили, для чого вам потрібні гроші, головний секрет запам'ятали, правила вивчили, що далі? Далі давайте більш детально розглянемо поради як заробити гроші. Перші в списку найбільш важливі, але і інші теж не слід обходити стороною. Дотримуючись порад нижче, ви навчитеся заробляти гроші, навіть якщо немає роботи. І пам'ятайте, все в ваших руках.

Як заробити гроші - 10 порад, які працюють завжди

1. Фінансова грамотність

Перший і, мабуть, один з найважливіших порад, – це стати фінансово грамотною людиною. На жаль, але є люди, для яких такі знання-темний ліс. Це не так складно, як може здатися на перший погляд. Є досить багато книг з фінансів, семінарів і тренінгів. Вибирайте будь-який формат і приступайте до вивчення.

Зверніть увагу, деякі банки проводять безкоштовні семінари з фінансової грамотності для всіх бажаючих. Так чому б не скористатися такою можливістю.

2. Домашня бухгалтерія

Вести облік грошей – корисна звичка. Тим більше це не так складно. Додатки на телефон і програми на комп'ютер допоможуть автоматизувати процес і зробити його більш приємним та легким. При веденні домашньої бухгалтерії відносини до фінансів змінюється. Стає менше непотрібних витрат, а планування бюджету дозволяє грамотно розподілити зарплату.

3. Робіть накопичення

Дуже важлива порада, яка вам стати в нагоді в майбутньому і можливо не раз ще виручить. З кожного надходження грошей, не важливо, отримали ви зарплату або віддали вам борг, відкладайте 10%. Це мінімум. Можете відкладати 20%, відмінно. Така фінансова подушка безпеки повинна бути. Можливо ви на свої накопичення відкриєте бізнес.

4. Вийти із зони комфорту

Інакше кажучи, хочете заробити, робіть те, чого ви не робили раніше. Потрібен досвід, працюєте більше, візьміть на себе прямовисність за виконання завдань іншого роду.

Завжди мріяли працювати ландшафтним дизайнером? Так зробіть перший крок, дізнайтеся де цьому навчають, скільки коштує, пройдіть навчання. Залишилося покинути свою зону комфорту і почати діяти. Буде страшно, але вам це піде тільки на користь. Подумайте, ви хочете їсти бутерброд з червоною ікрою або просто з маслом? Вибір завжди за вами.

5. Хочете літати з орлами, не паситесь з індиками

Автор, Брайн Трейсі, він точно знає, про що говорить. Багато повністю змінюють своє оточення, коли хочуть домогтися високих результатів в плані заробітку грошей. Негатив з боку знайомих вбиває все бажання і стає великою перешкодою на шляху до заповітної мети. Не варто питати поради у тих, хто не живе тим життям якої ви хочете жити. Такі люди нічого розумного вам не скажуть і не порадять. Дуже часто саме знайомі починають вас відмовляти, тим самим вселяючи невпевненість. Спілкуйтеся, вчіться у кращих, рівняйтеся на них.

6. Вкладайте в свою освіту

Отримуйте нові знання постійно, не стійте на місці, розвивайтеся. Читайте книги, відвідуйте тренінги. До речі, тримати руку на пульсі і бути в курсі всіх змін потрібно не тільки у своїй професії, а також у сфері продажів. Такі знання вам знадобляться в майбутньому. Адже хороший фахівець повинен вміти продати себе, чи не так?

Найнеприємніше це зупиниться в своєму розвитку. Намагайтеся не допускати такого, знаходите час і можливість для нових знань. Читайте книги, це набагато корисніше ніж просто дивитися телевізор.

7. Шукайте нові джерела доходу

Є можливість додатково заробити грошей, не відмовляйтеся від неї. Постійно шукайте нові джерела доходу. Зараз це зробити набагато простіше, ніж ті ж 20 років тому. Інтернет дає таку можливість. 

Давайте розглянемо кілька варіантів додаткового доходу.

  • Робота в інтернеті. Тут величезна кількість можливостей, було б бажання. Можна займатися фрілансом і працювати віддалено. Наприклад, дизайнер веб-сайтів, верстальник, програміст, копірайтер, менеджери з продажу, контент-менеджери, блогери, відкриття свого інтернет-магазину. Кожній професії можна навчитися, коучі, тренери, бізнес-консультанти, вибирайте і дійте.
  • Пропонуйте свої послуги на дошках оголошень, непоганий варіант додаткового заробітку. Є спеціальні програми для смартфона, вони зручні, прості і інтуїтивно зрозумілі.

Які послуги можна пропонувати? Чоловік на годину, домашні торти і напівфабрикати, комп'ютерна допомога, прибирання будинків і приміщень, вигул собак, кур'єр. Пропонуючи послуги, орієнтуйтеся на свої можливості. Може бути у вас є кілька своїх ідей? Записуйте все в блокнот, не зараз, але через деякі час ви знайдете їм застосування.

8. Завжди майте кілька джерел доходу

Якщо у вас всього одне джерело доходу, є ризик, що при втраті роботи ви залишитеся взагалі без грошей. Коли, крім основного заробітку, у вас є додатковий, і, якщо трапиться таке, ви будете деякий час без роботи, вам буде простіше пережити цей момент.

9. Відкрийте свою справу

Мати свій бізнес — це велика відповідальність, але і дохід істотно збільшитися. Саме до цього і потрібно прагнути. Почати можна з малого, поступово збільшуючи обороти. Головне, щоб ніша, яку ви вибрали для відкриття своєї справи, приносила вам задоволення. Якщо будувати свій бізнес на тому що вигідно і престижно, є шанс все кинути на півдорозі. Це зовсім не входить у ваші плани, вірно? Читайте все про бізнес за посиланням https://itstatti.in.ua/18-biznes.html.

10. Продавайте свої знання-онлайн курси

Ви знаєте, кілька мов, чудово граєте на гітарі або бюджетне подорожуєте по всьому світу ваш коник? Поділіться своїми знаннями з людьми. Адже кому-то така інформація необхідна. За допомогою інтернету ви можете продавати свої знання по всьому світу.

Формат навчання може бути різний – вебінари, марафони або курси в запису. Продавати можна будь-які знання, тут ваш політ фантазії нічим не обмежується.

Джерело - бізнес журнал ITstatti.in.ua.

Автор - Вольдемар Воронцовський.

Комментарии

+2 # profesiynarobota net 02.02.2020 09:48
Дякую за цікаву інформацію! Головне почати з малих справ і далі вони стануть великими.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.