Українська армія дронів поповнюється новими «бійцями»

Серед них – один з найкращих дронів – FLyEye. Їхня дальність польоту 160 км, радіус 50 км, максимальна повітряна швидкість 120 км/год.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав дрони, придбані для військових у рамках проекту "Армія дронів".

"Ці "пташки" вже сьогодні вирушать на передову. Серед них - один із найкращих дронів - FLyEye. Їх дальність польоту 160 км, радіус 50 км, максимальна повітряна швидкість 120 км/год. Це дозволить розвідникам проникати в тил ворога і отримувати важливу інформацію", - зазначив він.

Також ЗСУ посилять дрони DJI Matrice 300. Безпілотники мають потужні камери та тепловізори.

Федоров повідомив, що через платформу UNITED24 зібрали вже 755 млн. грн. на "Армію дронів". До кінця серпня планується закупити 200 дронів-розвідників.

droni2

"Ведемо переговори з українськими виробниками безпілотників, щоб надалі купувати їх для "Армії дронів". Побачили круті БПЛА від компаній Скайтон, SKIF та Укрджет. Укрджет - один з найбільших українських БПЛА із серійним виробництвом. Проводить близько 10 години у повітрі і може літати за 150 км від керуючої станції. SKIF має камеру, яка працює в автономному режимі. Скайтон може літати до 20 годин у небі", - розповів міністр.

Він висловив упевненість, що завдяки розвитку military-tech в Україні з'явиться більше стартапів, які зроблять українську армію однією з найтехнологічніших у світі.

droni3

Нагадаємо, українська влада підписала перші договори на 260,5 млн гривень на закупівлю безпілотників для ЗСУ в рамках проекту "Армії дронів". 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.