Пік людської популяції настане через 50 років - дослідження

Після цього періоду чисельність населення планети почне зменшуватися. І пов'язано це буде зі скороченням країн та старінням населення.

Населення планети може ніколи не досягти 10 або навіть дев'яти мільярдів, а основні демографічні проблеми майбутнього будуть пов'язані не з перенаселенням, а зі старінням населення та скороченням робочої сили, йдеться у матеріалі The Wall Street Journal.

"Народжуваність у всьому світі падає так швидко, що ми потенційно можемо досягти піку людської популяції менш ніж за одне покоління", - йдеться в матеріалі.

Згідно з прогнозами, цього року, населення світу перевищить вісім мільярдів людей. Організація Об'єднаних Націй нещодавно визначила дату – 15 листопада, але це не точно.

З 1960-х років, коли кількість людей у ​​світі вперше досягла трьох мільярдів, потрібно трохи більше десяти років, щоб подолати кожен новий рубіж у мільярд людей, і тому може здатися природним припустити, що дев'ять мільярдів людей, а потім 10 мільярдів, невблаганно, прямо за рогом. Це саме те, що підрахували останні демографічні прогнози ООН та Бюро перепису населення США.

Але коли ми перетинаємо вісім мільярдів людей, варто враховувати, що світ може ніколи не дожити до 10 мільярдів або навіть до дев'яти мільярдів, і що основні світові демографічні проблеми будуть пов'язані не зі зростаючими масами, а зі скороченням країн, старінням населення і скорочення робочої сили", - йдеться у повідомленні.

За різними прогнозами, пік населення в 9,7-10 млрд осіб очікується наприкінці 2050-х або 2070 року. Після цього чисельність населення планети почне зменшуватися.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.